Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z warzyw 1 litr
grzyby leśne 30 dag
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
śmietana 18 proc 100 ml
mąka 1 łyżeczka
sól, pieprz chili
przecier pomidorowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa grzybowa

Cebulę i grzyby pokroić podsmażyć najlepiej na oliwię. Zalać gotowym wywarem z kostki. dodać przecier pomidorowy, wymieszać i gotować przez 30 minut. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Na koniec zupę doprawić solą, pieprzem chili i posypac posiekanym na drobno koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 30.12.2011 15:28
pyszna
Reda 29.11.2011 08:53
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak