Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1,5 pęczka
wywar drobiowo-wołowy 4 litry
marchewka 2 sztuki
fasola szparagowa 1 garść
śmietana do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
makaron nitki 0,5 opakowania
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa ze śmietaną

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z łyżką oleju. Gotowy przelewamy zimną wodą i pozostawiamy by obciekł. Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę, fasolkę oczyszczamy i odkrawamy końcówki. Kroimy na 2-3 części. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy. Koperek siekamy i również dodajemy do wywaru. Przyprawiamy do smaku. Zupę podajemy z makaronem i śmietaną. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.10.2013 19:31
Zupa koperkowa zawsze kojarzy mi się z wiosną;)
RenataZ-et 21.02.2013 22:16
bardzo smaczna jest taka zupa
Motorek 20.02.2013 22:25
Lubię taką zupkę
joanna__s 04.02.2013 12:26
A u mnie taka dzisiaj na obiad. Pycha!
Angelika10 20.11.2012 00:38
fajna
caralajna 08.08.2012 07:35
ubóstwiam koperek i wszystko z nim
Wafelek2601 25.12.2011 11:24
uwielbiam koperkową, ale ja podaję ją z ziemniaczkami
Wojtek8 22.06.2011 19:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak