Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z baraniny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
marchew 1 szt
por 1 szt
mały seler 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z baraniny

Mięso dokładnie umyć, usunąć tłuszcz, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu tak długo aż mięso będzie miękkie. Następnie mięso wyciągnąć ostudzić, usunąć kości i pokroić na małe kawałki. Oczyszczone warzywa pokroić dodać do zupy i gotować około 15 minut. Przed podaniem posypać posiekaną na drobno natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 25.12.2011 09:10
ja takze
mic 16.12.2011 12:44
uwielbiam rosół
msmariusz 07.12.2011 22:06
tylko baraninę ciężko dostać
Reda 05.11.2011 14:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak