Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zając na sposób cypryjski

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zając 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
ocet winny 1 szkl
mąka 2 łyżki
oliwa oliwa pół na pół do obrumienieni
masło w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zając na sposób cypryjski

Zająca oczyścić,opłukać,pokroić na porcje,cebulę obrać,pokroić w półkrążki,a następnie zrumienić na złoty kolor na oliwie z dodatkiem masła,dodać pokrojonego zająca,podrumienić,oprószyć solą,posypać pieprzem,dodać liście laurowe i pokrojony czosnek,przełożyć do rondla,zalać octem z dodatkiem szklanki wody,udusić na wolnym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak