Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwina 2 pęczki
włoszczyzna 1 pęczek
woda 1,5 litra
Kwas cytrynowy Prymat
śmietana ½ szklanki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
jaja 3 szt.
sól
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
cielęcina z kością

Przepis i sposób przygotowania na: botwina

Mięso opłukać, zalać zimną wodą, osolić, gotować. Po piętnastu minutach dodać umytą, obraną, opłukaną włoszczyznę i ugotować do miękkości. Jaja ugotować na twardo. Botwinę starannie wypłukać, drobno pokroić, ugotować pod przykryciem w niedużej ilości lekko zakwaszonej wody. Wywar z mięsa i warzyw przecedzić, podprawić mąką rozmieszaną z niewielką ilością zimnego wywaru, zagotować, połączyć z botwiną, śmietaną i mięsem pokrojonym w kostkę. przyprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Tuż przed podaniem posypać posiekaną zieleninę(koper, natka pietruszki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak