Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki po włosku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4
ser mozarella 10 dkg
szpinak mrożony 10 dkg
ząbek czosnku 2
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki po włosku

Szpinak rozmrozić i odciśnij.Czosnek przeciśnij przez praskę, wrzuć na rozgrzany olej i podsmaż na szklisto.Dołóż szpinak i podduś kilka minut pod przykryciem.Dopraw solą i pieprzem.Piersi dzielimy na pojedyncze filety i wycinamy w nich kieszenie.Oprószamy sola i pieprzem.Napełnij farszem i serem.Zepnij.Kieszonki z kurczaka smażymy na oleju około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak