Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w sosie \'\'Scabetche\'\'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 500 G
mąka 3 łyżki
oliwa 1 szkl
sól do smaku
sos
mięta 10 listków
czosnek 6 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
tymianek do smaku
ocet winny 2 łyżeczki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 2 strąki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w sosie \'\'Scabetche\'\'

Tuńczyka opłukać,pociąć w grube plastry,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć w oliwie,ułożyć na półmisku,przygotować sos\'\'scabetche\'\';oliwę do smażenia ryby podgrzać,włożyć do niej drobno posiekany czosnek oraz pozostałe przyprawy,po chwili wlać ocet i gotować na słabym ogniu 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak