Sposób przygotowania

Twaróg mielimy i mieszamy z jajkami, śmietaną,cukrem i mąką. Kładziemy masę na rozgrzany tłuszcz formując placuszki i smażyć na złoty kolor. Podajemy od razu posypane cukrem puudrem lub dżemem

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    czy naprawdę ma być tylko 1 łyżeczka mąki?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    to zależy od tego jaki mamy ser ja miałam dość suchy i tyle mi starczyło ale można dać więcej tyle aby ciasto było gęste i nie rozpływało się zbyt mocno
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne,też takie robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super placuszki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    piękne placuchy
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne placuszki
  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja też takie robię i faktycznie ilość mąki dużo zależy od twarogu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne te placuszki...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    te? uwa?am,?e fajne:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie je zrobię .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    świetne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    też takie robię, bo są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo fajny przepis na placki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !