Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 50 dag
woda 1 litr
cukier 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
makaron wstążki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Ugotować makaron. Z wiśni usunąć pestki, umyć. W garnku zalać woda i gotować około 30 minut. Mąkę wymieszać z małą ilością zimnej i świeżej wody i wlać do wrzącej zupy. Zupę po wystudzeniu przetrze i posłodzić do smaku. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 05.05.2012 21:28
uwielbiam
Chojłówna 26.11.2011 13:06
a nie jadałam takiej
Henryka2 25.10.2011 19:34
Zupa - wspomnienie lata.
halinka1011 25.10.2011 18:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak