Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry rosół imbirowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żoładki kurze 50 dag
udko kurczaka bez skóry 1 szt
włoszczyzna 1 pęczek
pieczarki 25 dag
imbir 1 łyżeczka
sól, pieprz chili
sok z cytryny
natka pietruszki
klika liści kapusty włoskiej
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry rosół imbirowy

Żołądki umyć, pokroić i gotować wraz z udkiem i warzywami do miękkości. Pieczarki podsmażyć z cebulą i wrzucić do rosołu. Dodać imbir, poszatkowaną kapustę włoską i gotować aż liście zmiękną. Doprawić solą, pieprzem, chili, lekko sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 17.05.2012 09:31
fajne
wazka 17.05.2012 09:31
fajne
Justyna Jussstiii 29.11.2011 11:19
super
Chojłówna 25.11.2011 21:18
pomysłowe
Reda 21.11.2011 08:56
superrr
halinka1011 25.10.2011 18:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak