Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 szkl
miód 0,5 szkl
margaryna 1/3 szkl
mleko 4 łyżki
mąka 3,5 szkl
tabliczka czekolady 0,5 tabliczki
kasza manna 8 łyżek
margaryna 3/4 kost
mleko 2 szkl
cukier puder 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 opak
polewa czekoladowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Kroki postępowania

1
Mleko, margarynę, cukier i miód podgrzewać na słabym ogniu, do rozpuszczenia się składników.
Ostudzić.
Wsypać mąkę, sodę, zarobić ciasto.
Krok 1 - Miodownik foto
2
Ciasto podzielić na 2 części, upiec 2 placki na takich samych blaszkach w 170 stop, na złoty kolor.
Krok 2 - Miodownik foto
3
Kaszę manną ugotować na mleku z cukrem waniliowym, wystudzić.
Margarynę rozetrzeć, porcjami dodawać kaszę manną i cukier puder, ucierać
Krok 3 - Miodownik foto
4
Placki przełożyć kremem z kaszy, wierzch polać polewą czekoladową
Krok 4 - Miodownik foto
5
Gotowe ciasto pokroić na talerz
Krok 5 - Miodownik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 28.01.2017 12:17
Mężczyzna, a takie rarytasy wyczynia w kuchni.
sylwia / sytofala 25.10.2011 20:43
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak