Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura poziomkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poziomki 1 kg
woda 250 ml
cukiert 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura poziomkowa

Cukier rozpuścić w wodzie, poziomki wsypać do gorącego syropu, odstawić do następnego dnia. Gotowanie powtarzać jeszcze dwa razy. Trzeciego dnia smażyć konfiturę około 7 minut i przełożyć do słoików, zakręcić szczelnie i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 19.12.2011 19:16
pewnie smaczna
mic 19.12.2011 19:16
pewnie smaczna
Chojłówna 22.11.2011 14:40
jak słodko:)
Reda 05.11.2011 15:01
przepyszna
magical66 25.10.2011 18:04
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak