Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior pasteryzowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 2 szt.
sól 1 łyżeczka
cukier drobny 1 łyżeczka
woda 1 litr
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior pasteryzowany

Kalafior obgotować w lekko osolonej wodzie (szczypta soli). Wyjąć. Podzielić na różyczki. Włożyć do słoików. Sporządzić zalewę z wody, soli, cukru, octu i kwasku. Do kalafioru w słoikach dodać gorczyca ziarnistą. Zalac je przygotowaną zalewą. I pasteryzować około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak