Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa makowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 50 dag
cukier 30 dag
białko 2 szt
margaryna 5 łyżek
olejek migdałowy 1 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
miód pitny 3 łyżeczki
rodzynki 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa makowa

Mak opłukać zalać gorącą wodą i gotować około 1 godziny. Potem osączyć, zemleć. w rondlu stopić margarynę, dodać mak, cukier, olejek migdałowy, miód i opłukane rodzynki. Smażyć około 15 minut stale mieszać. Następnie ostudzić i zmieszać z ubitymi na pianę białkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 21.12.2011 09:39
w sam raz na Swięta
mirosława4 29.10.2011 16:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak