Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z dyni i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt.
cukier drobny 1 szkl.
woda 1 szkl.
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
goździki mielone 2 łyżki
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z dyni i jabłek

Dynie obrać, usunąć miąższ i pokroić, ugotować , aż stanie sie bardzo miekka (gotować z odrobiną wody na dnie garnka). Rozgnieść ją wtedy.Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Dołozyć do dyni, zalać woda, posypać cukrem, goździkami i kwaskiem. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż marmolada zgestnieje. Przełożyc do sloików i pasteryzować około 15-20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 25.10.2011 16:55
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak