Sposób przygotowania

Rydze wyczyscić, umyć, obgotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Sporządzić zalewe z pozostałych składników (woda, ocet, cukier, sól, przyprawy). Cebule pokroić w talarki, dodać do zalewy. Do gotującej się zalewy dodać przygotowane grzyby i gotować jeszcze około 10 minut. Potem grzyby wraz z zalewą przełożyc do słoików i pasteryzować około 15 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Rudy, rudy,rudy rydz.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja w tym roku nie marynowalam, kocham zbierać grzyby lecz nie koniecznie je jesc:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie rydze,pycha ,mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    chętnie bym spróbował.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !