Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane rydze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1 wiadro
woda 3 litr
cukier drobny 1 szkl.
sól 1,5 łyżki
cebula biała 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
ocet 1,5 szkl.
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane rydze

Rydze wyczyscić, umyć, obgotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Sporządzić zalewe z pozostałych składników (woda, ocet, cukier, sól, przyprawy). Cebule pokroić w talarki, dodać do zalewy. Do gotującej się zalewy dodać przygotowane grzyby i gotować jeszcze około 10 minut. Potem grzyby wraz z zalewą przełożyc do słoików i pasteryzować około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 16.06.2012 23:57
chętnie bym spróbował.
Wacław 20.11.2011 19:39
lubie rydze,pycha ,mniam
dianix 05.11.2011 11:05
ja w tym roku nie marynowalam, kocham zbierać grzyby lecz nie koniecznie je jesc:)
Magdalena67 25.10.2011 16:18
Rudy, rudy,rudy rydz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak