Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z soi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soja 500 gram
majonez tradycyjny 300 gram
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
ocet balsamiczny do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z soi

Soje namoczyć w wodzie 12 godzin wcześniej. Następnie gotować do miekkości. Dodać ziele (najlepiej mielone) oraz liść laurowy. Odcedzić. Liście wyjąć. Soję zmiksować blenderem. Dodać pieprz, sól oraz ocet balsamiczny. Na koniec wymieszać z majonezem. Taką pastę stosujemy głównie do kanapek oraz na wędliny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak