Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
kostka rosołowa 1
mąka 2 łyżka
śmietana 12% 3 łyżka
ryż 1,5 szklanka
sól
pęczek koperku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z ryżem

Do gotującej wody dodajemy kostkę rosołową. Gotowy wywar zagęszczamy mąką. Koperek myjemy i drobno siekamy. Koperek wrzucamy do zupy. Dodajemy śmietanę. Solimy do smaku. Ryż gotujemy osobno. Gotową zupę i ryż dajemy do talerzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anonim 14.09.2023 16:25
Żal
malaczarna23 19.07.2012 18:01
pyszna zupka
Nalesnik 28.02.2012 14:14
super zupka
kasienka23 28.02.2012 14:03
bardzo lubię koperkową, robię ja z kluseczkami, z ryżem jeszcze nie jadłam może wypróbuje kiedyś
KasiaK90 04.11.2011 06:29
jest przepyszna,polecam
treonina 25.10.2011 15:59
nigdy nie jadłam zupy koperkowej, ciekawa jestem jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak