Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy do tortów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
palma 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
żółtko jajek 4 sztuki
czekolada deserowa 2 tabliczki
kremowy mix do sałatek zup 180 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy do tortów

Kroki postępowania

1
Masło i palmę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.
Krok 1 - Krem czekoladowy do tortów foto
2
Dodawać po 1 żółtku, ucierać.
Krok 2 - Krem czekoladowy do tortów foto
3
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Krok 3 - Krem czekoladowy do tortów foto
4
Dodawać ją bardzo powoli do kremu i ucierać. Można dodać odrobinę mocnego alkoholu. Na koniec dodawać po 1 łyżeczce kremowy mix do sałatek, zup i sosów 12%, dobrze utrzeć.
Krok 4 - Krem czekoladowy do tortów foto
5
Gotowym kremem przekładać tort.
Krok 5 - Krem czekoladowy do tortów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 29.01.2013 22:57
Doskonały krem, taki puszysty.
Wafelek2601 24.09.2012 09:17
Świetny przepis
Juleczka20 16.09.2012 19:20
pyszniutki krem:)
kamyk 08.07.2012 21:24
co prawda nie przepadam za czekolaowymi kremami ale chętnie bym zjadł tort z taką masą
Wacław 03.03.2012 12:03
pycha
BernadettaP 07.12.2011 22:46
pyszny :)
Adam12 23.11.2011 10:01
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak