Sposób przygotowania

Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, po czym dodajemy do cebuli i zalewamy wodą. Dodajemy pieprz i sól do smaku po czym gotujemy do miekkości. W chwili gdy marchewka jest juz miękka to dodajemy śmietane zmieszaną z mąką. Gotujemy jescze chwile. Ryż w woreczkach gotujemy 10-15 minut, Podajemy na 2 sposoby - albo ryż układamy na talerzu i polewamy sosem z marchewki, albo ryż wsypujemy do sosu, mieszamy i podajemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lekkie dietetyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lekkie i smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !