Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa ucierana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 1 słoik
marchewka 1
ziemniaki 6
śmietana 1 szklanka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa ucierana

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy sól i gotujemy. Marchewkę obieramy i cuieramy na tarce z grubymi oczkami, kiedy woda zacznie się gotowac to ją dodajemy. Ogórki razem ze skórką ucieramy na tarce z oczkami tej samej wielkości co marchewke, kiedy ziemniaki są już miękkie to dodajemy ogórki, wlewamy wodę spod ogórków, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut. Nasteonie wlewamy śmietanke i ponownie zagotowujemy zupe - podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak