Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z salami i papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spód pizzy 1
sos meksykański 5 łyżki
ser żółty
salami
papryka 1
pioeczarki 10 szt
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z salami i papryka

Spód pizzy smarujemy sosem meksykańskim, następnie kładziemy na nim plasterki salami, długie i cienkie plasterki czerwonej paporyki, którą wcześniej dokładnie myjemy. Pieczarkom zdejmujemy skórke z kapelusza i kroimy w cienkie plastry - posypujemy nimi pizze. Na sam koniec obficie posypujemy pizze startym serem i doprawiuamy oregano. Zapiekamy około 20 minut w temp 300 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 26.07.2012 09:57
smaczna pizza
Wacław 28.10.2011 11:36
pyszna,lubie taką !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak