Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem, kukurydzą i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
kukurydza 1 puszka
pieczarki 60 dag
cebula 1
jajko 4
ogórek kiszony 4
majonez 2 łyżka
śmietana 4 łyżka
sól
pieprz
cukier
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem, kukurydzą i pieczarkami

Ryż gotujemy w lekko posolonej wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju razem z cebulą. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Ryż, ogórki, pieczarki, cebulę i jajka oraz odcedzoną kukurydzę z puszki mieszamy razem w misce. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
noculos 10.07.2012 21:11
fajne
tomek18 06.11.2011 08:36
uwielbiam sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak