Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 10
kasza jęczmienna 1 szklanka
cebula 1
jajko 1
margaryna 2 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

Ziemniaki obieramy i myjemy. Następnie ziemniaki trzemy na tarce o małych oczkach.
Kaszę gotujemy w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu kaszę dodajemy do startych ziemniaków i mieszamy. Wbijamy do tego całe jako i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Formułujemy niewielkie kulki i gotujemy około 20 minut w posolonej wodzie.
Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na rozgrzanej margarynie. Ugotowane kluski odcedzamy, dajemy na talerze i posypujemy podsmażoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 28.10.2011 08:16
uwielbiam to :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak