Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 25dag
włoszczyzna
ziemniaki 75dag
szczaw 20dag
masło 2łyżki
gęsta śmietana szklanka
kiełbasa 20dag
jajko ugotowane na twardo 3szt
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa

Ugotować rosół z mięsa i włoszczyzny, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Szczaw umyć, pokroić, udusić na maśle i posolić. Gdy kartofle będą miekkie włożyć do rosołu szczaw, wlać śmietanę. Jaja obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę kiełbasę, doprawić. Wszystko razem gotować na małym ogniu 5min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak