Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks cytrynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier 25 dag
jajko 5
cytryna 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 25 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Keks cytrynowy

Margarynę ucieramy z cukrem dodając powoli po jednym jajku. Dodajemy do tego startą skórkę z cytryny, sok z jednej cytryny i proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną. Wszystko razem mieszamy i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu polewamy keks lukrem cytrynowym.
LUKIER CYTRYNOWY:
Sok z jednej cytryny mieszamy z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.10.2011 13:05
pysznosci
malaczarna23 29.10.2011 09:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak