Sposób przygotowania

Nalesniki usmazyc wg ulubionego przepisu. Grzyby lesne namoczyc poczym ugotowac 15 minut w osolonej lekko wodzie, odcedzic. Pieczaki oczyscic, pokroic w drobna kostke. Cebule posiekac i podsmazyc na lyzce oleju.Dodac pokrojone pieczarki. podsmazyc. Lesne grzyby zmielic.Dodac na patelnie do pieczareki podsmazyc ok 10minut. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Farsz rozkladac na nalesnikach i zwijac je w rulon.Przekroic na 3 czesci. Ulozyc pionowo w wysmarowanym maslem naczyniu zaroodpornym.Posypac startym serem.Zapiekac ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Opcjonalnie przed posypaniem serem mozna okrasic nasze slimaki bulka tarta zarumieniona na maselku

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajne podoba mi się pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajne podoba mi się pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !