Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ala plesniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanki
jaja 5 szt
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
dżem wiśniowy 1 sloik

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ala plesniak

Mąke, szklanke cukru, proszek do pieczenia margaryne i 5 zoltek polaczyc w jednolita mase.Podzielic na 2 czesci 2/3 masy pozostawic taka jak jest a do 1/3 dodac kakao i wszystko wlozyc do lodowki na 30 minut. Z bialek ubic piane. Forme do ciasta wysmarowac maslem u ulozyc na niej biala czesc ciasta.Rozsmarowac dzem. Z kakaowego ciasta zrobic kruszone i posypac dzem zostawiajac 1/3 tego ciasta na pozniej.Na kakaowa kruszonke dac piane z bialek i posypac reszta kruszonki. Piec ok 60 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 25.10.2011 12:47
smakowite
halina17 25.10.2011 12:40
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak