Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 lyzka
masło 2 lyzki
śmietana 100 ml
sól, cukier, pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
bulion warzywny 200 ml
cebula 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowy

Cebule obieramy,pluczemy i siekamy.Przesmazamy na masle.Opruszamy maka i wlewamy zimny bulion.Gotujemy i mieszamy-20 minut.Przecieramy przez sito.Dodajemy smietane i doprawiamy do smaku sola,pieprzem i cukrem.Dodajemy sok z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gośka 28.04.2011 15:10
ciekawe
IZABELA29 01.02.2011 11:37
warto zrobic
mysza666 01.11.2010 13:14
A do czego taki sosik może być?do mięsa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak