Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju

5.0
(48)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na śledzie w oleju z dodatkiem papryki, cebuli i ogórków konserwowych.

Składniki:

ogórek konserwowy 2 szt
papryka czerwona 1/4 szt
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
śledzie 4 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju

Kroki postępowania

1

4 płaty śledziowe wymoczyć w misce zimnej wody około 1 godziny (można moczyć też w mleku).

Krok 1 - Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju foto
2
Odlać wodę i wypłukać śledzie pod bieżącą wodą. Następnie pokroić śledzie w cienkie paski, przełozyć je do miseczki.
Krok 2 - Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju foto
3

Paprykę, ogórki i cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać je do miseczki, w której jest pokrojony śledź.  Jeśli chcemy, aby cebulka miała łagodniejszy smak, można ją przelać wrzątkiem. Doprawić całość pieprzem i wymieszać.

Krok 3 - Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju foto
4

Wlać do miseczki olej, wymieszać wszystkie składniki zostawić na jakiś czas aby się wszystko "przegryzło".  U mnie niestety nie zdąży, gdyż mój mąż zjada to wszystko na jedno posiedzenie.

Krok 4 - Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 27.10.2011 20:16
poprosze sledzika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak