Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czarne 1/2 kg
cukier 6 łyżek
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowy

Gotujemy wodę wraz z cukrem. Do wrzątku wrzucamy odszypułkowane i umyte porzeczki i gotujemy je aż do miękkości na niedużym ogniu. Kiedy owoce będą miękkie, zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy na jakiś czas, aby kompot nabrał esencji i smaku. Przecedzamy kompot i wstawiamy do lodówki , by się schłodził. Wg. mnie bowiem schłodzony smakuje najlepiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 17.11.2011 10:48
pyszny:)
IKrakowianka 25.10.2011 19:11
super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak