Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na jogurtach

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 szt
jaja 5 szt
cukier 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
Biszkopty
brzoskwinia
cukier puder
jogurt naturalny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na jogurtach

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Żółtka, olej, budyń ubijamy na gładką masę, następnie dodajemy jogurty, delikatnie miksujemy. Białka dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy.Brzoskwinie osączamy w papier kuchenny, kroimy w kostkę.Następnie dodajemy do masy. Blaszkę o wymiarach 23x35 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy biszkopty, wylewamy masę jogurtową. Tak przygotanie ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 60 min. Posypujemy cukrem pudrem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna45 24.08.2012 19:43
szybkie i łatwe ciasto, super
Renata22 16.07.2012 00:30
wspaniale wyglada to ciasto
elaa 20.06.2012 09:43
fantastycznie się prezentuje
pierniczkowo 12.06.2012 07:25
super ciacho, lubię duże kawałki owoców w ciastach:)
Basia10 17.05.2012 08:34
pyszności
smerfetka79 16.05.2012 00:26
Ciekawy przepis- w ogóle masa fajnych przepisów. Gratuluję:)) A sernik na jogurtach to świetna alternatywa dla nie przepadających za twarogiem.
ana00 21.04.2012 20:52
pysznie się prezentuje ;)
czekoladka_m 19.04.2012 19:48
Pyszny:)
zuzanna_z 23.02.2012 11:22
super
misia53 19.02.2012 19:23
dlaczego nie odpowiadasz na pytania , które są bardzo istotne...?
Jolanta40 08.02.2012 20:20
ale apetyczne
MAR3STA 16.01.2012 11:37
genialny
caralajna 28.12.2011 15:37
do Kasi Kowalskiej: z tego co wiem bo robiłam taki sernik, budyń dodaje się w proszku, i miesza z resztą. Jogurty powinny być duże bo inaczej ciężko żeby wystarczyło na blachę. :) pozdrowinia
maryśka 24.12.2011 19:13
Pyszne :)
Kostyk 08.12.2011 10:32
Jakiej wielkości powinny być jogurty? Małe czy duże? i czy budyń ma być ugotowany (jeśli tak, to czy wg przepisu na opakowaniu czy w innej ilości mleka) czy w proszku go mieszać z żółtkiem?
cukiereczek 21.11.2011 08:51
Kocham serniki
Izka192 10.11.2011 17:13
świetny przepis
misia53 08.11.2011 10:55
wygląda przepysznie
novita23 31.10.2011 08:44
pyszności
Iwusia 29.10.2011 19:09
pięknie się prezentuje i musi być smaczne
aginaa 28.10.2011 11:29
musi byc smaczny
Ewelina38 27.10.2011 09:56
super ciasto
1j1o1l1a1 25.10.2011 12:52
bardzo apetycznie wygląda...ale co do sztuk jogurtów to chyba 2 duże takie 330-400ml ?:)
SmacznaPyza 25.10.2011 11:59
ładne ciasto, ale nazywanie go sernikiem to jakaś pomyłka
agnieszka137 24.10.2011 23:22
smaczniutki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak