Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony łosoś

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 1 kg
olej
bazylia
oregano
czosnek
sól
pieprz
tymianek
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony łosoś

Filety z łososia kroimy na paski. W naczyniu przygotowujemy marynatę z bazyli, oregano, czosnku, soli, pieprzu, tymianku i soku z cytryny. Dokładnie mieszamy. Dodajemy odrobinę oleju i znowu mieszamy. W marynacie moczymy poporcjowanego łososia. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej kładziemy wymarynowanego łososia i smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak