Sposób przygotowania

Mięso opłucz, osusz, pokrój w paski, oprósz solą i papryką. Paseczki mięsa usmaż na rumiano na oleju (około 8 minut). Lekko przestudź. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj z 2 łyżkami octu balsamicznego, szczyptą cukru, soli i pieprzu. Wymieszaj z 3-4 łyżkami oleju. Sos odstaw na kilka minut, aby smaki się przegryzły. W tym czasie paprykę oczyścić, pokroić w paseczki, tak samo pokroić ogórek. Oczyść cykorię, porwij na pojedyńcze liście, poodcinaj gorzkie końcówki. Sałatę lodową pokrój w grubą kostke. Sałatę wymieszaj z cykorią (kilka listków odłóż do dekoracji), pomidorami, papryką i ogórkiem. Skrop sosem. Obłóż paseczkami mięsa. Udekoruj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !