Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
jajko 4 szt
cukier 2 łyżki
mąka pszenna 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: strucla ryżowa

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać ostudzony ryż, mąkę z proszkiem do pieczenia. stopione masło i zmieszać. Ubić pianę z białek i połączyć pianę z masą ryżową i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 27.11.2011 17:08
ciekawe, nie jadłem nigdy
kotlet 11.11.2011 19:54
ciekawa strucla jeszcze takiej nie smakowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak