Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory w smietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 800 gram
masło 2 lyzki
mąka 1 lyzka
śmietana 200 ml
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
natka pietruszki 1 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: pory w smietanie

Pory oczyszczamy i kroimy na kawałki dlugosci okolo 5 cm.Dokladnie pluczemy i smazymy na masle okolo 5 minut.smietane mieszamy z maka,wlewamy do porow i dusimy 20 minut na malym ogniu pod przykryciem.Zdejmujemy przykrywke i podgrzewamy az sos stanie gesty.Doprawiamy sola i pieprzem i sokiem z cytryny.Posypujemy pory natka pietruszki i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak