Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z mięsa gotowanego.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 1 kg
cebula 2 szt
smalec 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z mięsa gotowanego.

Mięso gotowane oczyścić z kości i przemielić przez maszynkę. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Do podsmażonej cebuli dodać zmielone mięso, wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Podawać z grubym makaronem lub z łazankami. Takim farszem można nadziewać pierogi i krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.11.2013 00:06
lubię taki do krokietów i pyzów z mięsem
IlonaAlbertos 09.06.2013 14:29
Super pomysł.
olkaaa 28.12.2012 09:43
przydatny przepis
Łukasz15 15.10.2012 16:33
Super
agnieszka214 27.10.2011 10:18
pyszne
przejs 26.10.2011 22:32
pysznościowy farszyk !
Iwona51
Iwona51 26.10.2011 10:56
super
Wacław 24.10.2011 20:23
do pierogów i krokietów doskonały !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak