Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik \"Krople rosy\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1/5 łyżeczki
jajko 1 sztuka
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
ser śmietankowy 75 dkg
olej 1/2 szklanki
mleko 3 szklanki
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 1 sztuka
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
białko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik \"Krople rosy\"

Z mąki, proszku do pieczenia, 1 jajka, margaryny i pół szklanki cukru zagnieść ciasto i wyłożyć nim blachę posmarowaną tłuszczem. Następnie utrzeć ser, olej, mleko szklankę cukru budyń waniliowy, 2 jajka i 4 żółtka i wylać na ciasto. Piec ok .35 minut w temperaturze 220 stopni. Białka ubić z 1/2 szklanki cukru i wyłożyć na ser. Piec dalsze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 20.08.2011 09:58
pycha
m1monika 14.08.2011 22:57
świetnie wygląda
RenataZ-et 20.05.2011 22:34
apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak