Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą jaflaną po kurpiowsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 12 liście
kasza jaglana 0,5 l
boczke wędzony 10 dag
cebula 2 sztuki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą jaflaną po kurpiowsku

zagotować dwa razy tyle wody ile mamy kaszy dodać soli wlać tłuszcz któy uprzednio wytapiamy ze zrumienioną cebulę kaszę opłukać ze zrumienioną gotować na dużym gazie gdy woda wsiąknie w kaszą zamieszać nakryć i podpiec do piekarniki liście kapusty ugotować w odkrytym naczyniu i odcedzić na każdy liść nakładać porcji wypieczonej kaszy doprawić solą i pieprzem do smaku liście zwinąć i zaginąć do środka z obu stron gołąbki ułożyć ciasno w wysmarowanym tłuszczem rondlu zalać śmietaną i zagrzać w gorącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 29.10.2011 10:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak