Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg wędzony na toście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony pstrąg 25 dag
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 100 ml.
pomidory 2 szt
pietruszka 1 pęczek
bazylia świeża
sól, pieprz
kromki pieczywa tostowego

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg wędzony na toście

Pieczywo opiec w tosterze. Zmiksować kawałki pstrąga ( bez skóry i ości), śmietanę, sok z cytryny i oliwę dokładnie wymieszać , dodać sól, pieprz posiekaną na drobno natkę pietruszki . Na koniec mus z pstrąga nałożyć na grzanki i nałożyć plasterki umytych pomidorów oraz listki bazylii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 17.05.2012 09:29
fajne
wazka 17.05.2012 09:29
fajne
Wacław 11.12.2011 15:01
wysmienita kolacja !
Reda 20.11.2011 08:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak