Sposób przygotowania

Słoninę, karkówkę i cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Słoninę przełożyć do rondla, dodać szklankę wody i podgrzewać do momentu aż skwarki będą przezroczyste. Dodać karkówkę i smażyć przez godzinę, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać cebulę i podsmażyć na złoty koloru. Dodać pieprz i czosnek. Dokładnie wymieszać i przełożyć do kamiennego naczynia. Odstawić w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    do tego świeży chlebek,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny do chlebka
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    domowy najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo maczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !