Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do smarowania chleba

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątrubka wieprzowa 15 dag
ziemniaki 20 dag
cebula 20 dag
mąka pszenna 2 dag
sól 1 do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 do smaku
kawa 1 łyżka
majeranek 1 do smaku
pieprz 1 szczypta
boczek 15 tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do smarowania chleba

cebulę udusić z boczkiem wątrobę wymoczoną w zimnej wodzie pokrajać na plastry i włożyć do cebuli dusić ją krótko gdyż długo duszona twardnieje posypać mąką wlać parę łyżek wody ziemniaki ugotować w łupinach obrać wszystkie przepuścić przez sito pasztetowe maszynki do mięso osolić wsypać trochę pieprzu gałki ucierać aż masa stanie się zupełnie gadka przechowywać w chłodzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak