Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
olej do smażenia
ostra musztarda 2 łyżki
pieprz
sól
cebula 1 szt
cielęcina 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce z musztardą

Z mięsa wykroić cienkie zrazy, pozostałe ścinki mięsa zemleć wraz z zeszkloną na łyżce oleju cebulą i czosnkiem. Do masy wlać 2-3 łyżki wody i dokładnie wyrobić farsz. Zrazy rozbić tłukiem, posmarować cienko musztardą oraz farszem, zwinąć, spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nitką. Roladki natrzeć solą i pieprzem, obrumienić na oleju. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak