Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z kapusty i ziemniaków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 75 dag
ziemniaki 75 dag
schab wędzony 40 dag
gęsta śmietana 3/4 szklanki
jajko 5 sztuk
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z kapusty i ziemniaków

Kapusta myjemy usuwamy głąb i grube nerwy kroimy w drobno paski Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości osączamy Ziemniaki gotujemy w mundurkach obieramy kroimy w plasterki schab kroimy w paski do wysmarowanej tłuszczem formy wkładamy warstwami połowę ziemniaków kapustę schab i drugą połowę ziemniaków śmietanę roztrzepujemy i jajkami i przyprawami zalewamy nią suflet zapiekamy około 45 minut w tem 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak