Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z kaszą gryczaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef wołowy 60 dag
wędzony boczek 5 plastrów
cebula 2 średnie
ogórek kiszony 2 sztuki
mąka 2 łyzki
olej 2 łyzki
masło klarowane 2 łyżki
sól
pieprz
grzyby suszone 5 sztuk
chleb żytni 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z kaszą gryczaną

Przepłukane i namoczone grzyby ugotować w małej ilości wody. Mięso podzielić na 5 plastrów, rozbić tłukiem i posolić. Cebule obrać i pokroić w ósemki. Ogórki przekroić wzdłuż na 5 części, kromkę chleba pokroić na pięć pasków. Ugotowane grzyby osączyć, drobniutko posiekać. Cebule, grzyby i chleb smażyć na rozgrzanym oleju. Plastry mięsa posmarować masą z grzybów, cebuli i chleba, na każdym ułożyć plaster boczku, dwa kawałki ogórka. Zwinąć w gość ścisły rulonik, uważając by farsz nie wypłynął. Ruloniki obwiązać bawełnianą nicią i obtoczyć w mące. Zrazy obsmażyć na maśle, zalać gorącym wywarem z grzybów, doprawić solą i pieprzem. Dusić w garnku o grubym dnie ok 40 minut. Podawać z kaszą gryczaną i burakami lub czerwoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 29.10.2011 10:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak