Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska jambalay

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 1 cały
szynka 25 dag
cebula 2 sztuki
dymki 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
szparagi 1 puszka
ryż 2 filiżanki
czosnek 1 ząbki
oliwa 1 filiżanki
sól 1 do smaku
papryka 1 (zielona)
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska jambalay

Pokrojone w kostkę cebule i strąki papryki oraz czosnek podsmażamy na oliwie dodajemy pokrojone w kostkę mięso kurczaka oraz posiekaną szynkę mieszamy dodajemy niedogotowany ryż i odcedzone szparagi dusimy na małym ogniu potrząsając często garnkiem aby potrwa się nie przypaliła jambalay powinna wyglądać jak omlet podajemy ja uformować w duży placuszek na podgrzanym półmisek polaną sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak