Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet z pstraga

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
wino białe wytrawne 3 łyżki
sok z jednej cytryny
sól, pieprz
bazylia świeża 1 pęczek
pstrąg wędzony filet 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet z pstraga

Filety dokładnie natrzeć oliwą, następnie winem, posypać delikatnie pieprzem, koperkiem i bazylią. Grillować z jednej strony, po chwili przewrócić skropić delikatnie sokiem wyciśniętym z jednej małej cytryny i solą i grillować przez kilka minut odwracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 09.06.2012 08:09
super
Reda 09.06.2012 08:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak