Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 50 dag
pieczarki 25 dag
kasza jęczmienna 1 szklanka
małe cebule 2 szt
olej 2 łyżki
żółty ser 5 dag
masło 5 dag
sok z jednej cytryny
sól, pieprz
bazylia świeża 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg z bazylią

Kawałki pstrąga skropić sokiem z cytryny i posypać lekko solą, pieprzem. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Zmieszać z gotowaną kaszą, startym serem oraz przyprawić do smaku. Farszem napełnić ryby i spiąć z wykałaczkami. Przygotowane ryby ułożyć w folii aluminiowej na wierzchu położyć posiekaną bazylie i wiórki masła, zawinąć i grillować około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 18.11.2011 21:08
pycha
Justyna Jussstiii 29.10.2011 10:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak