Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 szklanka
mielony pieprz 1/4 łyżki
śmietana 30% 1 szklanka
sól
łosoś filet 75 dag
jabłka suszone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z jabłkami

Łososia ugotować w bulionie z dodatkiem suszonych jabłek. Miękką rybę wyciągnąć. Do bulionu dodać pieprz i gotować przez około 5 minut. Wlać śmietanę i gotować aż sos zgęstnieje. Łososia wyłożyć na talerze, na wierzchu położyć wyjęte z sosu plasterki jabłka i polać sosem doprawionym solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 25.12.2011 09:07
lubie lososia najczeciej z ciastem francuskim
dianix 25.12.2011 09:07
lubie lososia najczeciej z ciastem francuskim
Robert10 22.12.2011 09:42
super
kotlet 18.11.2011 21:07
na pewno smaczny
Katarzyna/kate1980 26.10.2011 21:59
to może być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak